پس از رشته پزشکی و دندانپزشکی، پرستاری یکی از از رشتههای محبوب میان افرادی است که در کنکور سراسری تجربی شرکت میکنند. قبول شدن در رشته پرستاری کار چندان سادهای نیست و لازم است اطلاعات موردنیاز را در رابطه با آن بدانید. در این صورت متوجه خواهید شد که باید به چه میزان تلاش کنید و در آینده چه موارد مثبت و منفی پیش روی شما خواهد بود. برخی از سوالات رایج درمورد آشنایی با این رشته عبارتاند از: مزایا و معایب آن چیست؟ برای تحصیل در آن باید چه رتبهای به دست بیاوریم؟ منابع آن چیست؟ آیا امکان مهاجرت در این رشته وجود دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوالات، ادامه مطلب را بخوانید.
معرفی رشته پرستاری
پرستاری یکی از رشتههای پرمتقاضی است که با داشتن مدرک دیپلم هر یک از رشتههای علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی و فیزیک میتوان برای تحصیل در آن اقدام کرد. برای تحصیل در مقطع کارشناسی یا مقاطع بالاتر پرستاری نیاز است یک سری شرایط را داشته باشید.
شرایط لازم برای تحصیل در رشته پرستاری
- از توانایی جسمی و ذهنی نسبتا بالایی برخوردار باشید؛ زیرا پس از مشغول بهکار شدن وظیفه دارید شیفتهای طولانی مدت، متعدد و گاهی شیفت شب را بر عهده بگیرید.
- باید توانایی حفظ آرامش و قدرت تحمل در شرایط بحرانی را داشته باشید؛ زیرا هر روزه با بیماران زیادی سروکار دارید که ممکن است وضع برخی از آنها به حدی وخیم باشد که جان خود را از دست بدهند. یک پرستار متعهد و وظیفه شناس در این شرایط نه تنها آرامش خود را حفظ میکند، بلکه خانواده جان باخته را نیز دلداری میدهد.
- کمک به دیگران باید به شکل حس درونی و قلبی در شما وجود داشته باشد. در این شرایط وظایف خود را از سر علاقه و با کیفیتی انجام میدهید که به حس رضایت درونی برسید. در غیر این صورت وظایفی که برای شما مشخص شده است را سرسری انجام میدهید.
وظایف پرستاران
برقراری ارتباط حرفهای و بهجا، احساس دلسوزی و همدردی و برخورد مناسب با بیماران میتواند به شما در موفقیت در رشته پرستاری و تبدیل شدن به فردی نمونه در این زمینه کمک کند. برخی از بارزترین وظایفی که یک پرستار باید انجام دهد عبارتاند از:
- بررسی وضعیت سلامت بیمار اولین کاری است که پرستار باید انجام دهد.
- اطلاعات بیمار را به عنوان یک گزارش ثبت کرده و آن را ارائه دهد.
- داروها را طبق دستوری که پزشک تجویز میکند به بیماران بدهد؛ زیرا تعداد زیادی از بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند توانایی مصرف داروهای خود را ندارند و برای انجام اینکار به کمک پرستار نیاز دارند.
- در هر بیمارستان نیرویهای تزریقاتی وجود دارند. اما نیاز است که برخی کارهای تزریقاتی برای بیماران بستری شده مانند تزریق خون و پانسمان زخمها را پرستار انجام دهد.
برای معرفی و شناخت کاملتر از رشته پرستاری نیاز است علاوه بر ویژگیها و وظایف، با نحوه پذیرش، درآمد، دروس و مزایا و معایب آن آشنا شوید. این موارد در انتخاب رشته و ادامه تحصیل به شما کمک زیادی خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: معرفی رشته مامایی
رشته پرستاری تعهدی و شرایط آن
تحصیل در پرستاری تعهدی دارای قوانین و قواعد مربوط به خود است که پذیرش آنها چندان راحت نخواهد بود. بهتر است از پیش با یک فرد آشنا در این زمینه مشورت کنید تا مزایا و معایب تحصیل در این رشته را به همراه شرایط آن در اختیار شما قرار دهد.
- امکان اشتغال حین تحصیل برای شما وجود ندارد.
- باید ۲ برابر زمان تحصیل در مقطع کارشناسی این رشته در مرکز درمانی که توسط وزارت بهداشت مشخص میشود فعالیت کنید.
- اگر بخواهید که در استان محل سکونت خود به خدمت مشغول شوید، مقدار خدمت شما به ۳ برابر دوره تحصیل افزایش پیدا میکند.
- مدرک تحصیلی شما پس از گذراندن دوره تعهد که ۲ یا ۳ برابر دوره تحصیل شما است، به شما داده میشود.
- درصورتی که نیمی از دوره خدمت تعهدی خود را گذرانده باشید، میتوانید تحصیلات خود در این رشته را ادامه دهید.
- انتخاب رشته شما برای تحصیل باید در دانشگاههای موجود در استان شما یا استان های همسایه صورت گیرد.
لازم به ذکر است که تعهد خدمت خود را باید به صورت کتبی و محضری ثبت کنید. تمامی شرایطی که برای تحصیل شما در رشته پرستاری تعهدی و دریافت مدرک آن نیاز دارید در دفترچه راهنمای کنکور سراسری ذکر شده است.
پذیرش رشته پرستاری
اخیرا بخش زیادی از رشتههای دانشگاهی بدون کنکور سراسری دانشجو پذیرش میکنند. اما همچنان برای برخی از رشتههای پرطرفدار مانند پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری تمام پذیرش یا بخش زیادی از پذیرش داوطلبان توسط کنکور سراسری صورت میگیرد. افرادی که در رشتههای نظری تحصیل کردهاند میتوانند برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی پرستاری در کنکور سراسری رشته تجربی شرکت کنند.
تعداد اندکی دانشجو بدون کنکور و از طریق سوابق تحصیلی در رشته پرستاری جذب میشوند. شرط تحصیل بدون کنکور در این رشته حداقل معدل ۱۵ و داشتن مدرک دیپلم تجربی است. شرط معدل تعیین شده مربوط به معدل کل دیپلم است. یعنی اگر یک سال معدل شما کمتر از این مقدار شده است با افزایش مقدار آن در ترمهای بعد میتوانید آن را جبران کنید تو بتوانید بدون کنکور در پرستاری تحصیل کنید.
شرکت بدون کنکور برای تحصیل در این رشته ممکن است نتیجه دلخواهتان را به دنبال نداشته باشد؛ زیرا هر ساله جذب به این صورت اتفاق نمیافتد. به همین دلیل بهتر است تمرکز خود را روی شرکت در کنکور سراسری و پذیرش در پرستاری از این طریق بگذارید. اگر در دفترچه پرستاری بدون کنکور، این رشته موجود بود، میتوانید در آن نیز ثبتنام کنید. محدودیتی برای شرکت همزمان در کنکور سراسری و انتخاب رشته بدون کنکور وجود ندارد.
اگر در کنکور سراسری رشته تجربی شرکت میکنید باید حداقل رتبه مشخصی به دست آورید تا بتوانید در رشته پرستاری تحصیل کنید. علاوه بر درصد دروسی که در این آزمون کسب میکنید، میزان کیفیت دانشگاه انتخابشده، سهمیه و منطقه نیز در تعیین رتبه شما اثرگذار است. در اینجا برخی از رتبههای پذیرفته شده در پرستاری با تفاوت رتبه، سهمیه، منطقه و دانشگاه را ذکر میکنیم.
- رتبه ۲۲۶۹، سهمیه ایثارگر ۲۵ درصد، نوبت روزانه، دانشگاه علوم پزشکی دزفول.
- رتبه ۸۳۶۵، سهمیه ایثارگر ۵ درصد، نوبت روزانه، دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس.
- رتبه ۱۲۱۳، سهمیه منطقه یک، پردیس خودگردان، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.
- رتبه ۱۱۴۹۵، سهمیه منطقه یک، نوبت روزانه، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد.
- رتبه ۱۲۶۵، سهمیه منطقه ۲، نوبت روزانه، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل.
- رتبه ۱۳۹۴۵، سهمیه منطقه ۲، نوبت روزانه، دانشگاه علوم پزشکی یزد.
- رتبه ۱۱۰۵، سهمیه منطقه ۳، نوبت روزانه، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد.
- رتبه ۱۱۲۶۳، سهمیه منطقه ۳، پردیس خودگردان، دانشگاه علوم پزشکی بابل.
رتبههای ذکرشده مربوط به آمار قبولی کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ است. این رتبهها در دوره روزانه یا پردیس خودگردان پذیرفته شدهاند. در دوره شبانه یا ثبتنام در رشته پرستاری دانشگاه آزاد با رتبههای بالاتر نیز میتوان در این رشته مشغول به تحصیل شد.
بیشتر بخوانید: معرفی رشته هوشبری
منابع کنکور کارشناسی پرستاری
منابع کنکور کارشناسی پرستاری همان منابعی است که باید برای کنکور سراسری رشته تجربی مطالعه کنید. منابع کنکور پرستاری شامل دو بخش عمومی و تخصصی میشود که برای هریک از آنها دفترچهای جداگانه در نظر گرفته شده است. کتابهایی که باید برای پاسخگویی به سوالات هر دفترچه مطالعه کنید شامل:
- دروس تخصصی: زمینشناسی، ریاضی ۱، ریاضی ۲، ریاضی ۳، زیستشناسی ۱، زیستشناسی ۲، زیستشناسی ۳، فیزیک ۱، فیزیک ۲، فیزیک ۳، شیمی ۱، شیمی ۲، شیمی ۳.
- دروس عمومی: ادبیات فارسی، معارف اسلامی، زبان انگلیسی و زبان عربی.
هر یک از این دروس دارای میزان اهمیت متفاوتی هستند. برای قبولی در رشته پرستاری بهتر است بخش زیادی از مطالعه خود را به دروس تخصصی اختصاص دهید. بسیاری از شرکتکنندگان کنکور سراسری رشته تجربی از اهمیت درس زمینشناسی غافل میشود. آمار بررسی کارنامهها نشان داد که درصد درس زمینشناسی تعداد زیادی از این افراد صفر است. پیشنهاد میشود که تمامی دروس را مطالعه کنید و از اهمیت هیچیک از آنها غافل نشوید.
منابع کنکور کارشناسی ارشد پرستاری
مقطع کارشناسی پرستاری ۴ سال تحصیلی است که شامل ۸ ترم میشود. اگر قصد ادامهتحصیل در این رشته را دارید میتوانید تا مقطع دکترا آن را ادامه دهید. در مقطع کارشناسی در هر دانشگاه منابع درسی متفاوتی تدریس میشود. اگر به دنبال منابع کنکور کارشناسی ارشد این رشته هستید باید کتابهایی که از طرف سازمان سنجش به عنوان منابع این آزمون مشخص شده است را مطالعه کنید. در اینجا منابع مورد نیاز برای هر درس تخصصی را بهطور جداگانه آوردهایم.
- درس پرستاری داخلی و جراحی
Medical – surgical nursing: clinical management for positive outcomes / Joyce M. Black, Jane Hokanson Hawks – 7th. ed. St. Louis: Elsevier Saunders, Last Edition، Community and public health nursing/ Marcia Stanhope, Jeannette Lancaster. 6th Ed – St. Louis: mosby, Last Edition و Phipp’s medical – surgical nursing: health and illness perspectives/ Frances Donovan Monahan …[et. al.] – 8th. ed. St. Louis: Elsevier, Mosby, Last Edition. - درس پرستاری کودکان
Wong’s nursing care of infants and children / Marilyn J. Hockenberry, David Wilson. 8th ed – St. Louis: Mosby, Elsevier, Last Edition. - درس بهداشت مادران و نوزادان
Maternity and women’s health care/ Deitra Leonard Lowdermilk, Shannon E. perry. 8th. Ed. St. Louis: mosby Last Edition و Maternal and child health nursing: care of the childbearing and childrearing family/ Adele pillitteri – 5th.ed.Philadelphia: Lippincott Williams and Wilkins ,Last Edition. - درس پرستاری بهداشت جامعه
Community and public health nursing/ Marcia Stanhope, Jeannette Lancaster.6.Ed – St. Louis: mosby Last Edition، Community health nursing: theory and practice_ Claudia M. Smith, Frances A. Manure 2nd edition .Philadelphia: W.B. Saunders, Last Edition، برنامه و راهنمایی ایمنسازی جلد ۶ و درسنامه پزشکی پیشگیری و اجتماعی، آخرین ویرایش. - درس روان پرستاری
Psychiatric nursing care plans/ Katherine M. Fortinash, patricia A. Holoday Worret – ۵ th. ed. St. Louis: Mosby, Elsevier, Last Edition و Mental Health nursing: an introductory text/ Barbara B. Bauer, Signes Hill/ – Philadelphia: W. B. Saunders, Last Edition.
از هر درس تعداد سوالات متفاوتی طرح میشود. توضیحات و اصلاحات منابع این آزمون، زمان و محل برگزاری توسط سازمان سنجش مشخص میشود و در اختیار شما قرار میگیرد. تغییرات منابع معمولا کم است. به همین دلیل اگر به دنبال این هستید که از همین حالا مطالعه را شروع کنید این منابع برای شما کافی هستند.
بیشتر بخوانید: معرفی کتاب های ترم اول پرستاری
دروس رشته پرستاری
در دوره کارشناسی پرستاری شما ملزم به گذراندن ۱۳۰ واحد هستید. ۵۶ واحد تخصصی، ۱۵ واحد پایه، ۲۲ واحد عمومی، ۲۲ واحد کارآموزی در عرصه و ۱۵ واحد کارآموزی مجموعا ۱۳۰ واحد را تشکیل میدهد. برای این واحدها درسهایی تعریف شده است که هر دانشگاه باید آنها را با زمانبندی مناسب ارائه دهد. در این صورت دانشجویان میتوانند طی ۸ ترم تحصیلی آنها را بگذرانند.
- دروس تخصصی: تغذیه و تغذیه درمانی، اصول اپیدمیولوژی، پرستاری سلامت فرد و خانواده، داروشناسی، زبان تخصصی، ارتباط حرفهای و اخلاق پرستاری، فرایند آموزش بیمار، پرستاری سلامت جامعه، پرستاری و بهداشت محیط، پرستاری بهداشت مادر و نوزاد، اصول و مهارتهای پرستاری، بررسی وضعیت سلامت، مراقبتهای پرستاری در منزل، اصول مدیریت خدمات پرستاری، مراقبتهای جامع پرستاری در بخش ویژه، پرستاری بهداشت روان، پرستاری اورژانس در بحرانها و حوادث غیرمترقبه، پرستاری بیماریهای روان، پرستاری کودک سالم و پرستاری بیماریهای کودکان.
- دروس پایه: میکروبشناسی، تشریح، انگلشناسی، فیزیولوژی، ژنتیک و ایمونولوژی، بیوشیمی، آمار حیاتی مقدماتی، فناوری اطلاعات در پرستاری و تحقیق در پرستاری.
- دروس عمومی: تربیت بدنی ۱ و ۲، فارسی عمومی، زبان عمومی، اخلاق اسلامی، اندیشه اسلامی ۱ و ۲، تاریخ اسلام، انقلاب اسلامی، دانش خانواده و آشنایی با دفاع مقدس.
- کارآموزی در عرصه: پرستاری بهداشت مادران و نوزاد، پرستاری سلامت جامعه و فرد، پرستاری بزرگسالان و سالمندان، پرستاری مراقبت در منزل، پرستاری بیماریهای کودکان، اصول مدیریت خدمات پرستاری، پرستاری مراقبتهای ویژه و پرستاری اورژانس در بحرانها.
- دروس کارآموزی: اصول و مهارتهای پرستاری، پرستاری بهداشت مادران و نوزاد، پرستاری سلامت جامعه و فرد، خانواده و محیط، پرستاری بزرگسالان و سالمندان، پرستاری در مشکلات شایع ایران، پرستاری کودکان سالم و پرستاری بیماریهای کودکان، پرستاری بهداشت روان و بیماریهای روان، فارماکولوژی بالینی و پرستاری مراقبتهای ویژه.
دروسی که در هر ترم تحصیلی ارائه میشوند ترکیبی از این ۵ دسته هستند. البته برخی از واحدهای کارآموزی در تابستان و در مراکز درمانی از جمله بیمارستانها برگزار میشوند. یادگیری دقیق این دروس به شما در پاسخگویی به سوالات کنکور کارشناسی ارشد رشته پرستاری کمک میکند.
حقوق و درآمد رشته پرستاری
بهتر است پیش از آنکه درمورد درآمد پرستاری و کسانی که در این رشته تحصیل کردهاند صحبت کنیم ابتدا توضیحات اندکی در رابطه با بازار کار این رشته بیان کنیم. به دلیل این که تحصیلکنندگان در این رشته از کادر درمان محسوب میشوند مشغول بهکار شدن آنها نیز از بازار نسبتا خوبی برخوردار است. اما برای موفقیت در این راه باید تلاش کنید تا با بهترین نمره در آزمونهای ورودی پذیرفته شوید. اگر دروس دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد را بهخوبی یاد بگیرید به موفقیت شما در این آزمونها کمک خواهد کرد.
کسانی که از رشته پرستاری فارغالتحصیل شدهاند و میخواهند مشغول بهکار شوند درمانگاهها و بیمارستانهای خصوصی و دولتی مکانهایی هستند که میتوانند برای مشغول بهکار شدن آنها را انتخاب کنند. حقوق و درامد رشته پرستاری با توجه به این که مرکز دولتی یا خصوص را انتخاب میکنید متفاوت خواهد بود. معمولا در مراکز خصوصی حقوق بیشتری به کادر درمان داده میشود.
چند شیفت در بیمارستان مشغول بهکار هستید؟ شیفت شب کار میکنید یا روز؟ هرچه تعداد شیفتهای شما بیشتر باشد حقوق بیشتری به شما پرداخت میشود. به کارکنانی که در شب فعالیت میکنند نیز نسبت به کارکنان شیفت روز حقوق بیشتری داده میشود.
در مراکز درمانی دولتی معمولا شیفتهای مشخصی برای شما در نظر گرفته میشود و شما نمیتوانید آن را تغییر دهید. اما شیفتهای اضافهکاری برای افزایش درآمد رشته پرستاری وجود دارد. این که در چه نوع مرکز درمانی و در چه شیفتی مشغول بهکار شوید کاملا به خودتان بستگی دارد. اما این موضوع باعث تعیین مقدار درآمد شما از این شغل میشود.
مدرک تحصیلی و گرایش رشته شما در مقطع ارشد نیز باعث تغییر در حقوق دریافتی شما میشود. رشته پرستاری توانبخشی یکی از گرایشهای پردرآمد مقطع کارشناسی ارشد است. افزایش مدرک تحصیلی و کارایی گرایش مقطع کارشناسی ارشد باعث افزایش حقوق رشته پرستاری خواهد شد.
بیشتر بخوانید: معرفی رشته داروسازی
مزایا و معایب رشته پرستاری
تحصیل در رشتههای پزشکی و پرستاری مزایای زیادی به همراه دارد. البته معایب آن نیز قابل چشمپوشی نیست. چیزی که این عیبها را برای شما قابل تحمل میکند میزان علاقه شما به این رشته است. اما باید اندکی واقعبین باشید و مزایا و معایب رشته پرستاری را با یکدیگر مقایسه کنید. درصورتی که توان تحمل معایب آن را دارید آن را به عنوان رشته تحصیلی و شغل آینده خود انتخاب کنید. اگر بخواهیم لیستی از مزایا و معایب آن ارائه دهیم میتوان گفته که:
- بازار کار مناسبی دارد و بهراحتی میتوان با دریافت مدرک تحصیلی آن مشغولبهکار شد.
- درک همنوعان و رشد شخصیتی از مزایای معنوی این رشته محسوب میشود.
- شیفتهای طولانی، دوره خدمت طولانی مدت و سروکار داشتن مداوم با بیماران و مجروحان از معایب آن به شمار میرود.
- آرامش و امنیت روانی پایینی دارد.
- این رشته در میان مردم شناخته شده است.
- سختی کاری که انجام میدهید نسبت به درآمد آن بیشتر است.
- امکان بورسیه تحصیلی آن برای ادامه تحصیلات پرستاری در خارج از کشور نسبتا بالا است.
- امکان ادامه تحصیل آن در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد.
- خطرپذیری و ریسک آن نسبتا بالا است.
با وجود این شرایط هر ساله حدود ۵ هزار دانشجو در دانشگاههای مختلف در سراسر کشور در رشته پرستاری مشغول به تحصیل میشوند. از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر در دانشگاههای برتر کشور قرار دارند. از این آمار قبولی پرستاری میتوان نتیجه گرفت که با وجود مزایا و معایب این رشته، همچنان افراد زیادی هستند که سالانه به این رشته وارد میشوند.
تغییر رشته پرستاری به پزشکی
برای تغییر رشته پرستاری به پزشکی چند راه پیش رو دارید که باید براساس شرایط خود یکی را برگزینید. بهتر است بهطور سطحی با این روشها آشنا شوید تا بتوانید راهکار مناسب را انتخاب کنید. برای سهولت شما در انجام اینکار ۳ روش را توضیح میدهیم.
- ممکن است در اولویتبندی انتخاب رشته کنکور سراسری دچار اشتباه شده باشید و کد رشتههای پزشکی را پس از پرستاری وارد کرده باشید. در این صورت میتوانید اعتراض خود را در سامانه سازمان سنجش ثبت کنید. در صورتی که با درخواست شما موافقت شود میتوانید از طریق کارنامه سبز به رشته پزشکی منتقل شوید.
- ممکن است انتخاب رشته کنکور سراسری کد رشتههای پزشکی را قرار نداده باشید. اگر به حدنصاب آن دست پیدا کردهاید میتوانید چند دانشگاه را به عنوان دانشگاه مقصد انتخاب کنید و از آموزش دانشکده محل تحصیل خود بخواهید درخواست شما را ابتدا مکتوب و سپس به این دانشگاهها ارسال کند. اگر با درخواست شما موافقت شود میتوانید بهراحتی باقی واحدهای خود را در رشته پزشکی بگذرانید.
- راهکار سوم این است که شما تحصیلات خود در رشته پرستاری را تا گرفتن مدرک دوره کارشناسی ادامه دهید. پس از آن میتوانید برای ادامه تحصیل خود در مقطع کارشناسی ارشد رشته پزشکی را انتخاب کرده و در کنکور تین رشته ثبتنام کنید. هنگام استفاده از این روش نیاز است که شما مدرک معتبر زبان انگلیسی از مراکز فنی و حرفهای داشته باشید.
در صورتی که شرایط استفاده از ۲ روش اول را ندارید میتوانید روش سوم را که راحتترین شرایط را دارد را انتخاب کنید. درصورت استفاده از راهکار دوم واحدهایی که در دوران تحصیلی پرستاری گذراندهاید برای شما معادلسازی میشود.
رشته پرستاری برای مهاجرت
پرستاری و بخش زیادی از رشتههای مرتبط با مراکز درمانی برای مهاجرت گزینه مناسبی هستند؛ زیرا سراسر دنیا به این بخش نیاز دارند. در صورتی که شما از علم خوبی در این زمینه برخوردار باشید و بتوانید آن را بهکار گیرید مهاجرت برای شما از طریق این رشته بسیار آسان میشود.
اگر قصد ادامه تحصیل رشته پرستاری را دارید میتوانید آن را در خارج از کشور ادامه دهید. ابتدا باید مدرک معتبر زبان انگلیسی که میزان تسلط شما بر آن را نشان دهد داشته باشید. پس از آن مدارک مورد نیاز را به دانشگاه مورد نظر در خارج از کشور ارسال کنید. پس از انجام بررسیهای لازم نتیجه آن در اختیار شما قرار میگیرد. اگر واجد شرایط باشید میتوانید مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای خود را پس از تحصیل در این مراکز از آنها دریافت کنید.
بهتر است پیش از اقدام برای مهاجرت تحصیلی از شرایط آن بهطور کامل آگاه باشید. هزینههای تحصیل در رشته پرستاری برای مهاجرت از کشور بسیار بالا است. اگر با روش بورسیه شدن آشنایی داشته باشید میتوانید با هزینه کمتری تحصیلات خود در خارج از کشور را ادامه دهید.
سخن پایانی
حالا که علاقهمند به تحصیل در رشته پرستاری هستید بهتر است متن ارائهشده درباره آن را به خوبی مطالعه کنید. دراینصورت میتوانید آزمون ورودی و ارشد آن را با موفقیت بگذرانید. علاوه بر آن قادر خواهید بود برای آینده تحصیلی خود نظیر مهاجرت، ادامهتحصیل یا تغییر رشته به پزشکی به بهترین شیوه عمل کنید. کمکگرفتن از منابع و افراد معتبر در این راه راهنمای شما خواهد بود. آنچه مورد نیاز شما برای تحصیل و مشغول بهکار شدن با این رشته است را در اختیارتان قرار دادهایم. تصمیم نهایی با شما خواهد بود که آن را برای تحصیل خود انتخاب کنید یا خیر.
سوالات متداول
رشته پرستاری چند سال است؟
اگر مرخصی تحصیلی دریافت نکنید، طبق چارت تحصیلی رشته پیش بروید و تمامی واحدهای خود را با موفقیت بگذرانید میتوانید در ۴ سال مدرک دوره کارشناسی این رشته را دریافت کنید.
برای رشته پرستاری چه درسهایی مهم است؟
دروس این رشته به ۴ بخش کارآموزی، کارآموزی در عرصه، دروس پایه، عمومی و تخصصی تقسیم میشوند. در میان آنها دروس تخصصی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
رشته پرستاری چند واحد است؟
۱۳۰ واحد که شامل ۱۵ واحد پایه، ۵۶ واحد تخصصی، ۲۲ واحد عمومی، ۲۲ واحد کارآموزی در عرصه و ۱۵ واحد کارآموزی میشود.
رشته پرستاری چیست؟
از u003ca href=u0022https://bahreto.com/allied-health-professions/u0022u003eرشتههای پیراپزشکیu003c/au003e است که برای تحصیل در آن نیاز است دارای مدرک دیپلم یکی از رشتههای نظری باشید و در کنکور کارشناسی تجربی شرکت کنید.
رشته پرستاری چه رتبه ای میخواد؟
با توجه به منطقه، سهمیه و دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید رتبهای که باید کسب کنید متفاوت خواهد بود.
رشته پرستاری چه درس هایی دارد؟
تعداد دروس این رشته نسبتا زیاد است. برای یافتن پاسخ این سوال قسمتی که با عنوان دروس رشته پرستاری مشخص شده است را مطالعه کنید.
آیا با رشته انسانی میشود پرستاری خواند؟
بله؛ پس از کسب مدرک دیپلم انسانی میتوانید با شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه مناسب، به تحصیل در این رشته مشغول شوید.
رشته پرستاری چند سال طول میکشد؟
شما به ۴ سال تحصیل در این رشته نیاز دارید تا مدرک کارشناسی پرستاری دریافت کنید. برای مقطع کارشناسی ارشد نیز به ۲ سال زمان نیاز دارید.
رشته پرستاری تا چه مقطعی دارد؟
تا مقطع دکترا میتوانید تحصیلات خود در این رشته ادامه دهید. برای مقطع کارشناسی ارشد میتوانید در کنکور رشته پزشکی شرکت کنید.
رشته پرستاری تعهدی چیست؟
هدف رشته پرستاری تعهدی، آماده کردن نیروی کار برای خدمت رسانی به مناطق محروم میباشد. به همین دلیل وزارت بهداشت و درمان از افرادی که بهطورمعمول در دوره روزانه پذیرفته میشوند، تعهدی مبنی بر خدمت کردن در مناطق محروم میگیرد. در این چنین حالتی باید ۳ برابر مدت تحصیل را در مناطق محروم استان خودشان مشغول به فعالیت و خدمترسانی شوند.
رشته پرستاری جز کدام زیرگروه است؟
در سالهای اخیر زیر گروه رشتهها را حذف کردهاند. این امر فرایند قبولی شما را راحتتر کرده است.