رشته داروسازی از جمله تحصیلاتی است که بهطور مستقیم با درمان افراد مختلف در همه کشورها سروکار دارد. به همین دلیل بسیار حائز اهمیت است و بهراحتی نمیتوان از کنار آن گذشت. اگر شما از دسته افرادی هستید که میخواهید در کنکور تجربی به رتبه مناسب برای دستیابی به داروسازی برسید مطالعه این متن میتواند راهنمای بسیار مناسبی برای شما باشد؛ زیرا در این متن علاوه بر رتبه مورد نیاز، مزایا، معایب، نظرات دانشجویان، گرایشهای مختلف، دروس، کتابها و میزان اهمیت آن برای مهاجرت در بخشهای جداگانه توضیح داده شده است.
داروسازی بالینی و داروسازی تعهدی
داروسازی تعهدی و بالینی هر دو از اهمیت بالایی برخوردار هستند و نمیتوان میان آنها یکی را به عنوان بهترین انتخاب کرد. تنها میتوان به معرفی کاملی از هر ۲ بپردازیم تا شما بتوانید بهطور نسبتا کاملی با آنها آشنا شوید.
داروسازی بالینی
از تخصصیترین رشتههای داروسازی میتوان به رشته داروسازی بالینی اشاره کرد. کاربرد اصلی این تخصص مربوط به علوم دارویی و دارو درمانی است. اصلیترین وظیفه آن را نیز میتوان تجویز داروها و ارائه نحوه صحیح مصرف آنها برای نتیجهگیری بهتر دانست. اجرای طرحهای بالینی و پژوهشی که در زمینه دارو درمانی هستند بر عهده متخصصین این رشته قرار دارند.
دانشگاههای علوم پزشکی مختلفی در ایران ظرفیت پذیرش رشته داروسازی بالینی را دارند. مهمترین آنها دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، مازندران، شیراز و اصفهان هستند. مشهد، البرز، اهواز و تبریز نیز دارای دانشکده رشته داروسازی هستند که نوع بالینی نیز در آن ارائه میشود.
داروسازی تعهدی
رشته داروسازی تعهدی نسبت به داروسازی بالینی دارای دشواریهای بیشتری است؛ زیرا شرایط خاصی برای تحصیل، ادامه تحصیل و مشغول به کار شدن در آن درنظر گرفته شده است. در ابتدا باید شرایط آن را که در دفترچه انتخاب رشته توضیح داده شده را مطالعه کنید و درصورتی که میتوانید از عهده آن برآیید، آن را انتخاب کنید.
در ابتدا شما باید تعهد دهید پس از آنکه فارغالتحصیل شدید حدود ۳ برابر مدت زمانی که مشغول به تحصیل بودهاید خدمت ارائه دهید؛ زیرا شما هنگام تحصیل در این رشته از خدمات رایگانی که دولت ارائه داده است استفاده کردهاید و پس از تحصیل باید بخشی از آن را جبران کنید. تعهد شما برای خدمت در مناطق محروم است. پس از گذراندن این دوره، شرایط تا حدودی به نحوی طراحی میشود که شما بتوانید در همان استانی که تحصیل کردهاید مشغول به کار شوید.
داروسازی تعهدی برای کسانی است که در نوبت روزانه تحصیل میکنند. افرادی که در نوبت شبانه، دانشگاههای پیامنور، واحد آزاد اسلامی، غیرانتفاعی یا پردیس خودگردان در حال تحصیل هستند نیازی به خدمت برای جبران مخارج دولت برای تحصیل خود ندارند؛ زیرا برای تحصیل در دانشگاههای مختلف و خارج از نوبت روزانه نیاز است که در هر ترم تحصیلی مبلغی به عنوان شهریه و برای تامین مخارج تحصیلی پرداخت شود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با رشته پزشکی و شرایط تحصیل در آن
رشته داروسازی ارشد
شما برای این که بتوانید دکتر داروساز بشوید، پس از شرکت در کنکور سراسری باید در رشته دکترای عمومی پذیرفته شوید. در این صورت میتوانید در آینده به عنوان یک دکتر داروساز اقدام به ساخت و تاسیس داروخانه کنید. تاسیس داروخانه برای سایر افراد مجاز نیست.
ممکن است در کنکور سراسری مقطع کارشناسی بسیاری از افراد موفق به کسب رتبه موردنیاز برای رشته داروسازی نشوند. به همین دلیل به امید آن که بتوانند در مقطع ارشد در این رشته تحصیل کنند، به سراغ تحصیل در رشتههایی بروند که امکان ادامه تحصیل در آنها در مقطع ارشد داروسازی وجود داشته باشد.
۳ رشته یا ۳ گرایش برای مقطع ارشد داروسازی وجود دارد. برای تحصیل در هر یک از آنها باید دارای شرایط ویژهای باشید. زیرا تخصص و مهارتهای لازم برای هر یک از آنها متفاوت است. شیمی دارویی، کنترل مواد خوراکی و آشامیدنی و سمشناسی، ۳ رشته مقطع ارشد داروشناسی هستند که در رابطه با هر یک از آنها توضیحاتی ارائه میدهیم.
- شیمی دارویی: کسانی که در دوره کارشناسی در رشته شیمی تحصیل کردهاند میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش شیمی دارویی که زیر شاخه ارشد داروسازی است شرکت کنند. اصول شیمی و زیست و آشنایی با فرایندهای شیمیایی بخشی از مباحثی است که در این رشته ارائه میشود. این گرایش برای آموزش چگونگی ترکیب مواد ساخت دارو و افزایش کیفیت داروهای فعلی در نظر گرفته شده است.
- کنترل مواد خوراکی و آشامیدنی: این رشته به شکل کاملا مستقیم با سلامت افراد جامعه در ارتباط است؛ زیرا درصد کیفیت موادغذایی، خوراکی و آشامیدنی که اقلام مورد استفاده تمامی افراد جامعه هستند بسیار اهمیت دارد. عدم کنترل و بررسی صحیح باعث به وجودآمدن ناهنجاری در جامعه میشود. شغل مرتبط با این رشته کارخانههای تولیدکننده موادغذایی و مواد خوراکی هستند. زیرا بررسی کیفیت استاندارد آنها اهمیت دارد.
- سمشناسی: علاوه بر این که از سم در صنایع مختلف استفاده میشود، نوع و مقدار مشخصی از آن در داروها نیز به کار میرود. بنابراین ضروری است فردی دارای تخصص داروسازی وجود داشته باشد تا بر نوع و مقدار آن برای تاثیر صحیح بر سلامتی نظارت داشته باشد.
بنابراین اگر مدرک کارشناسی شما مربوط به داروسازی باشد برای ادامه تحصیل شما در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مشکلی به وجود نمیآید. اما اگر رشتههای دیگر مدرک کارشناسی دریافت کردهاید محدودیتهایی برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد داروسازی وجود دارد. به این صورت که ممکن است شما نتوانید در آزمون ارشد داروسازی شرکت کنید یا این که محدودیتهایی وجود داشته باشد.
ممکن است که مدرک دیپلم شما ریاضی باشد؛ اگر در کنکور رشته تجربی شرکت کنید این امکان وجود دارد که در داروسازی پذیرفته شوید. اما اگر مدرک کارشناسی شما مربوط به ریاضی باشد امکان ادامه تحصیل در گرایشهای رشته داروسازی برای ارشد وجود ندارد. بهتر است که شما همان رشته ریاضی یا رشتههای مرتبط با آن را ارائه دهید که دانشگاههای مختلف مانند آزاد اسلامی، پیام نور، غیرانتفاعی و دولتی نیز ارائه میشود.
بهطورکلی گرایشهای تخصصی رشته داروسازی فارماکوگنوزی، نانو فناوری دارویی، فارماسیوتیکس، سمشناشی، داروسازی بالینی، شیمی دارویی، داروشناسی، کنترل دارو، بیوتکنولوژی دارویی، اقتصاد و مدیریت دارو و داروسازی هستهای یا رادیو فارماسی هستند.
بیشتر بخوانید: آنچه درباره رشته اتاق عمل باید بدانید
رتبه لازم برای رشته داروسازی
با بررسی رتبههایی که سال گذشته در رشته داروسازی پذیرفته شدهاند میتوان به این نتیجه رسید که رتبه لازم برای رشته داروسازی چه رتبهای است. در اینجا کارنامه چند مورد از پذیرفته شدگان در دانشگاههای مختلف و سهمیه مناطق متفاوت را بررسی میکنیم.
- رتبه ۸۱۵: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دارای سهمیه منطقه ۱؛ زمینشناسی ۰ درصد، زیستشناسی ۶۴ درصد، شیمی ۵۶.۲ درصد، ریاضیات ۶۶.۵۹ درصد و فیزیک ۷۰ درصد.
- رتبه ۱۳۲۵: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دارای سهمیه منطقه ۱؛ زمینشناسی ۲۳.۳۹ درصد، زیستشناسی ۵۶.۷ درصد، شیمی ۴۸.۵۹ درصد، ریاضیات ۵۶.۷ درصد و فیزیک ۴۲.۲۹ درصد.
- رتبه ۱۹۵۰: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دارای سهمیه منطقه ۱؛ زمینشناسی ۰ درصد، زیستشناسی ۵۹.۴ درصد، شیمی ۶۲.۹ درصد، ریاضیات ۴۷.۷۹و فیزیک ۷۲.۳ درصد.
- رتبه ۲۵۸۸: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس و دارای سهمیه منطقه ۱؛ زمینشناسی ۱۰ درصد، زیستشناسی ۵۰ درصد، شیمی ۳۳.۴ درصد، ریاضیات ۴۷.۷۹ درصد و فیزیک ۴۳.۴ درصد.
- رتبه ۳۵۵۶: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله تهران و دارای سهمیه منطقه ۱؛ زمینشناسی ۳۳.۴ درصد، زیستشناسی ۴۵.۴ درصد، شیمی ۳۵.۲۹ درصد، ریاضیات ۳۸.۹ درصد و فیزیک ۵۷.۷۹ درصد.
- رتبه ۲۴۰۶: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی کرج و دارای سهمیه منطقه ۲؛ زمینشناسی ۲۳.۳۹ درصد، زیستشناسی ۶۶.۶۹ درصد، شیمی ۴۹.۵۹ درصد، ریاضیات ۴۶.۷ درصد و فیزیک ۴۴.۵ درصد.
- رتبه ۲۹۴۸: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی همدان و دارای سهمیه منطقه ۲؛ زمینشناسی ۱۵ درصد، زیستشناسی ۶۰ درصد، شیمی۴۲.۹ درصد، ریاضیات ۵۷.۷۹ درصد و فیزیک ۵۲.۲۹ درصد.
- رتبه ۳۹۸۶: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی خرم آباد و دارای سهمیه منطقه ۲؛ زمینشناسی ۰ درصد، زیستشناسی ۳۸ درصد، شیمی ۶۷.۶۹ درصد، ریاضیات ۶۰ درصد و فیزیک ۷۲.۳ درصد.
- رتبه ۴۴۱۹: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور واقع در اهواز و دارای سهمیه منطقه ۲؛ زمینشناسی ۳۰ درصد، زیستشناسی ۵۲ درصد، شیمی ۳۳.۴ درصد، ریاضیات ۶۰ درصد و فیزیک ۴۷.۷۹ درصد.
- رتبه ۵۲۶۰: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی زابل و دارای سهمیه منطقه ۲؛ زمینشناسی ۱۵ درصد، زیستشناسی ۵۲ درصد، شیمی ۳۵.۲۹ درصد، ریاضیات ۵۵.۵۹ درصد و فیزیک ۵۵.۵۹ درصد.
- رتبه ۱۱۱۵: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران و دارای سهمیه منطقه ۳؛ زمینشناسی ۴۰ درصد، زیستشناسی ۴۴ درصد، شیمی ۴۲.۹ درصد، ریاضیات ۵۸.۹ درصد و فیزیک ۵۲.۲۹ درصد.
- رتبه ۱۹۱۱: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی کرج و دارای سهمیه منطقه ۳؛ زمینشناسی ۳۶.۷ درصد، زیستشناسی ۵۴ درصد، شیمی ۳۷.۲ درصد، ریاضیات ۵۶.۷ درصد و فیزیک ۳۸.۹ درصد.
- رتبه ۲۲۲۰: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دارای سهمیه منطقه ۳؛ زمینشناسی ۲۰ درصد، زیستشناسی ۵۲.۷ درصد، شیمی ۴۳.۹ درصد، ریاضیات ۴۷.۷۹ درصد و فیزیک ۷۱.۱۹ درصد.
- رتبه ۳۹۷۵: پذیرفته شده در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله واقع در تهران و دارای سهمیه منطقه ۳؛ زمینشناسی ۳۳.۴ درصد، زیستشناسی ۳۰ درصد، شیمی ۴۲.۹ درصد، ریاضیات ۳۳.۴ درصد و فیزیک ۴۴.۵ درصد
با کسب رتبه کمتر از ۴۰۰۰ احتمال پذیرش شما در رشته داروسازی در دانشگاه دولتی در دوره شبانه و روزانه وجود دارد. در دانشگاههایی نظیر غیرانتفاعی، واحد آزاد اسلامی و پیام نور امکان پذیرفته شدن در این رشته با رتبههای بالاتر وجود دارد.
بیشتر بخوانید: معرفی رشته مامایی
دروس رشته داروسازی
برای بیان این که چه دروسی برای داروسازی ارائه میشود ابتدا باید مشخص شود که در چه مقطعی در این رشته میخواهید تحصیل کنید. مثلا دروس لازم برای دریافت دکترای عمومی این رشته با مقطع کاردانی یا کارشناسی متفاوت است.
دروس دوره دکترای عمومی داروسازی
- ترم اول: شیمی عمومی نظری، شیمی عمومی عملی، ریاضیات، بیولوژی مولکولی و ژنتیک، تشریح و بافتشناسی نظری، تشریح و بافتشناسی عملی، فیزیک در داروسازی نظری، فیزیک در داروسازی عملی و ۳ واحد عمومی.
- ترم دوم: شیمی تجزیه نظری، شیمی تجزیه عملی، شیمی عالی ۱ نظری، شیمی عالی ۱ عملی، زبان عمومی، فیزیولوژی، اصول خدمات بهداشت و ۴ واحد عمومی.
- ترم سوم: شیمی عالی ۲ عملی، شیمی عالی ۲ نظری، بیوشیمی پایه نظری، بیوشیمی پایه عملی، میکروبشناسی نظری، میکروبشناسی عملی، کمکهای اولیه، ویروسشناسی و ۵ واحد عمومی.
- ترم چهارم: ایمونولوژی نظری، ایمونولوژی عملی، فیزیولوژی نظری، فیزیولوژی عملی، انگلشناسی نظری، انگلشناسی عملی، بیوشیمی بالینی و ۴ واحد عمومی.
- ترم پنجم: فارماکولوژی ۱، فارماسیوتیکس ۱، آنالیز دستگاهی، گیاهان دارویی نظری، آمار زیستی نظری، آمار زیستی عملی، مواد خوراکی و رژیمهای درمانی، اخلاق در داروسازی، زبان تخصصی و ۲ واحد عمومی.
- ترم ششم: فارماکولوژی ۲، فارماسیوتیکس ۲، فارماسیوتیکس عملی ۲، گیاهان دارویی عملی، آنالیز عملی، فیزیکال فاماسی ۱، واژهشناسی، فراوردههای بیولوژیک، مدیریت و فیزیکال فاماسی.
- ترم هفتم: فارماکولوژی ۳، کنترل فیزیک و شیمیایی عملی، فارماسیوتیکس ۳، فارماسیوتیکس عملی ۳، فارماکولوژی عملی، دارو درمانی بیماریها ۱، فارماکوگنوزی ۱، بیوتکنولوژی، فیزیکال فاماسی ۲.
- ترم هشتم: فارماکولوژی ۴، فارماسیوتیکس ۴، فارماسیوتیکس عملی ۴، دارو درمانی بیماریها ۲، فارماکوگنوزی ۲، فارماکوگنوزی عملی ۲، شیمی دارویی ۱، کارآموزی داروخانه و سمشناسی نظری.
- ترم نهم: فارماسیوتیکس ۵، فارماسیوتیکس عملی ۵، دارو درمانی بیماریها ۳، شیمی دارویی ۲، کشت سلولی نظری، فراوردههای آرایشی و بهداشتی، کنترل میکروبی دارو نظری، کنترل میکروبی دارو عملی، کنترل مسمومیت و پایاننامه.
- ترم دهم: سمشناسی عملی، بیوفارماسی، شیمی دارویی ۳، کارآموزی مقدماتی صنعت، کارآموزی داروخانه بیمارستانی و ۲ واحد اختیاری.
- ترم یازدهم: کارآموزی در عرصه داروخانه شهری، کارآموزی در عرصه بیمارستان، کارآموزی در عرصه صنعت.
دقت داشته باشید که پایاننامه و کار روی آن از ترم ۹ شروع شده و تا ترم آخر ادامه دارد. به این صورت که ۲ واحد از آن در ترم نهم، ۲ واحد در ترم دهم و ۴ واحد در ترم یازدهم باید انجام شود. درصورتیکه تا پایان سالهای تحصیلی پایاننامه شما ارائه و تایید نشود موفق به دریافت مدرک خود نخواهید شد.
دروس دوره علوم پایه داروسازی
شما باید ۴ سال تحصیلی را در رشته داروسازی علوم پایه به پایان برسانید. در این مدت باید ۵۸ واحد علوم پایه و ۲۲ واحد عمومی را بگذرانید. یعنی مجموعا باید در ۸۰ واحد که شامل دروس مختلفی میشود نمره قبولی را کسب کنید. این دروس شامل بیولوژی نظری، فیزیک نظری، ریاضیات پایه و مقدمات آمار، بیوشیمی، شیمی عالی، تشریح، اصول خدمات بهداشتی، قارچشناسی، انگلشناسی، شیمی تجزیه، کمکهای اولیه، ایموتولوژی، آمار حیاتی و میکروبشناسی نظری و عملی میشود.
دروس دوره کارآموزی و پایاننامه داروسازی
حدود ۷ نیمسال زمان میبرد. با وجود این که شما بیشتر زمان کلاسهای خود را در آزمایشگاه میگذرانید همچنان نیاز است که ۱۲۹ واحد درسی را بگذرانید. دروس این دوره شامل دروس گیاهشناسی دارویی، اشکال دارویی، فارماکولوژی، داروسازی صنعتی، کنترل میکروبی دارویی، زبان تخصصی، گیاهشناسی داروسازی، کارآموزی داروخانه، بیوفارماسی، شیمی دارویی، روشهای دستگاهی سمشناسی، تغذیه و رژیم درمانی، مدیریت رشته داروسازی، درمانشناسی و پایاننامه میشود.
کتاب های رشته داروسازی
کتابهای مختلفی برای رشته داروسازی توسط اساتید مربوط به هر درس توصیه میشود که شما دانشجویان ملزم به تهیه آن هستید. اما در اینجا برخی از رایجترین و پر محتواترین کتاب های رشته داروسازی را معرفی میکنیم که در آزمونها و کسب نمرات و اطلاعات بالا به شما کمک کنند.
- کتاب ۲ جلدی فارماکولوژی پایه و بالینی کاتزونگ ۲۰۲۱
- خلاصه فارماکولوژی کاتزونگ و آزمونهای آن_ ترور
- هند بوک فارماکوتراپی دیپیرو
- دارو درمانی مبتنی بر شواهد
- درسنامه جامع درمانشناسی
- درسنامه جامع داروسازی
- راهنمای بالینی مصرف تجویز منطقی داروهای بدون نسخه
- کتاب راهنمای جامع کار در داروخانه
برای سایر دروس نیز کتابهای مرتبطی دردسترس است اما معروفترین آنها کتابهایی که ذکر شد است. شما میتوانید با انتشارات داخلی و خارجی این کتابها را تهیه کنید. خرید تمامی آنها از طریق سایتهای معتبر داخلی دردسترس است.
مزایا و معایب رشته داروسازی
شما برای این که در رشته داروسازی موفق شوید باید با مزایا و معایب آن آشنا شوید. در ابتدا برای شناخت مزایا و معایب رشته داروسازی، ابتدا تواناییهای لازم برای آن را بیان میکنیم تا براساس آنها بسنجید که آیا داروسازی برای شما مفید است یا خیر.
- شما باید این توانایی را داشته باشید که حجم زیادی از مطالب را به طور کامل یاد بگیرید و آنها را حفظ کنید.
- باید صبر زیادی داشته باشید؛ زیرا ۶ سال طول میکشد تا مدرک تحصیلی این رشته را دریافت کنید.
- آشنایی نسبتا خوبی با زبان انگلیسی عمومی و تخصصی داشته باشید.
- باید از ارتباط اجتماعی بالایی برخوردار باشید تا بتوانید با مراجعین به بهترین نحو برخورد کنید.
- علاقه به کارهای اجتماعی، پژوهشی و تحقیقی به شما در بهترشدن کمک میکند.
هر یک از این کارها میتواند برای شما از مزایا یا معایب رشته داروسازی باشد. اما اگر بخواهیم مزایای این رشته را بیان کنیم میتوانیم به کار و فعالیت نسبتا کم، ارتباط نسبتا کم با بیماران، فعالیت مستقل و حوزه گسترده اشاره کرد. درآمد رشته داروسازی نسبتا خوب است. بازار کار گسترده نیز از دیگر مزایای این رشته به شمار میرود.
از معایب آن نیز میتوان به درجه سختی بالای تسلط به نام تمامی داروها، کاربرد، نحوه مصرف و تداخلات دارویی آنها وجود دارد. داراری میزان خستگی و فشار کاری روحی بالایی است؛ برای داشتن جایگاه بهتر باید پیوسته با رقبا تلاش کنید؛ تلاش سخت برای دستیابی به داروهای کمیاب و نحوه تهیه آنها را فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید: معرفی رشته پروتز دندان
رشته داروسازی برای مهاجرت
از جذابیت های رشته داروسازی میتوان به این مورد اشاره کرد که بهراحتی میتوان به کشورهای مختلف مهاجرت کرد؛ زیرا افرادی که در این رشته تحصیل کردهاند از میزان آگاهی پزشکی زیادی برخوردار هستند. از طرفی دیگر بیشتر نیروهای پزشکی قابلیت مهاجرت کردن به کشورهای پیشرفته را دارند؛ زیرا این نیروها در سراسر دنیا مورد نیاز هستند و وجود آنها برای حفظ سلامتی اجباری است.
کانادا، استرالیا، آلمان، ایالات متحده، ایسلند، انگلستان، سوئیس، سوئد، نروژ، دانمارک و نیوزلند از جمله کشورهایی به شمار میروند که برای تحصیل کنندگان رشته داروسازی ارزش خاصی قائل هستند و با شرایط ویژهای آنها را پذیرش میکنند. کانادا علاوه بر پرداخت حقوق قابل توجهی به این افراد، پس از گذشت ۱۰ سال برای آنها ارتقا شغلی در نظر میگیرد.
البته این موضوع را در نظر داشته باشید که برای مهاجرت از طریق رشته داروسازی نیاز است که در برخی آزمونها شرکت کنید و حدنصاب نمره مشخصشده را به دست بیاورید؛ زیرا این شغل و کارهای مرتبط با آن بسیار حساس هستند. به همین دلیل نمیتوان برای جذب نیروهای آن، اهمیت کمی به خرج داد.
نظرات دانشجویان رشته داروسازی
طبق انواع مصاحبه و نظرسنجیهایی که با دانشجویان این رشته صورت گرفته است میتوان به این نتیجه در نظرات دانشجویان رشته داروسازی رسید که در کنار درآمد و بازار کار خوب و سختی جسمی نسبتا کم، این رشته بسیار سنگین است. این موضوع تحصیل در آن را اندکی دشوار میکند. به همین دلیل اگر از توانایی روحی بالا و صبر قابل قبولی برخوردار هستید این رشته میتواند برای شما مفید باشد.
شیمی دارویی، فارماکولوژی و دارو درمان از نظر دانشجویان این رشته دارای سختی نسبتا بالایی هستند. اما همین دروس که به عنوان دروس سخت معرفی شدهاند کاملا حفظی هستند. تصور کنید که قرار است نام تعداد زیادی بیماری، قرص، شربت و دارو در کنار طریقه مصرف، موارد منع مصرف و خاصیت هر کدام حفظ شود. طبیعی است که این کار خستهکننده و مقدار زیادی دشوار باشد.
مهمترین نکتهای که دانشجویان رشته داروسازی بر آن تاکید دارند علاقه است. این امر میتواند تمامی دشواریها و سختیهای این رشته را برای شما نه تنها قابل تحمل کند بلکه باعث شیرین شدن آنها نیز بشود. البته این رشته را به عنوان یک شغل مناسب برای خانمها عنوان کردهاند؛ زیرا دارای سختی جسمی تقریبا کمی است و از طرفی دیگر کثیفی و محیط آلوده در محل کار آن وجود ندارد.
سخن پایانی
اگر پس از آشنایی با رشته داروسازی و تمامی مطالبی که در رابطه با معرفی رشته داروسازی در این متن بیان شد همچنان در انتخاب رشته و شغل آینده خود نگران هستید میتوانید با مشاورین تحصیلی مشورت کنید. البته سلیقه شما در این زمینه بسیار اثرگذار است و نباید از قدرت آن برای تحمل دشواریها غافل شوید. شما با مطالعه این متن به آگاهی نسبتا کاملی رسیدهاید که میتواند به شما در این تصمیمگیری مهم کمک کند.
سوالات متداول
رشته داروسازی چند سال است؟
رشته داروسازی ۶ سال تحصیلی است. یعنی تقریبا ۱۱ نیمسال تحصیلی طول میکشد. اگر از مرخصی تحصیلی یا حذف ترم استفاده کنید این تعداد افزایش پیدا میکند.
رشته داروسازی چیست؟
یکی از رشتههای علوم تجربی که به شکل کاملا مستقیم با درمان بیماریها از طریق داروها ارتباط دارد، رشته داروسازی است.
آیا از رشته ریاضی میتوان داروسازی خواند؟
بله؛ شرط لازم این است که در کنکور کارشناسی تجربی شرکت کنید و رتبه لازم برای داروسازی را کسب کنید.
رشته داروسازی چند واحد است؟
اگر به دنبال مدرک دکترای داروسازی هستید باید حدود ۲۱۱ واحد اعم از عملی و تئوری را بگذرانید.
چه دانشگاه هایی رشته داروسازی دارند؟
این رشته در دانشگاههای زیادی از نوع دولتی، غیرانتفاعی و آزاد وجود دارد. هر ساله از طریق سازمان سنجش ظرفیت هر کدام از این موسسات آموزش عالی برای رشته داروسازی بیان میشود.