آزمون جامع داروسازی هر ساله برای دانشآموختگان رشته داروسازی برگزار میشود تا بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کرده و مدرک تحصیلی خود را دریافت کنند. چه زمانی این تست برگزار میشود؟ چه زمانی باید برای ثبتنام اقدام کرد؟ منابع و سوالات آن به چه صورت است؟ مطالعه این موارد باعث میشود شما در زمان مناسب و با آمادگی کامل در این آزمون شرکت کنید. اگر شما نیز از دسته افرادی هستید که قصد شرکت در این تست را دارید اما از جزئیات آن بیخبر هستید با مطالعه این متن اطلاعات لازم را به دست میآورید.
آزمون جامع داروسازی
آزمون ۱۸۰ واحدی داروسازی یا بهطور مختصر آزمون جامع داروسازی از سری آزمونهای ورودی است که ۲ بار در سال برای پذیرش دانشجوهای واجد شرایط برگزار میشود. دلیل این که آن را سنجش ۱۸۰ واحدی نامگذاری کردهاند این است که یکی از شرایط شرکت در این آزمون، گذراندن ۱۸۰ واحد درسی تئوری و عملی موفق در طول تحصیل است.
شما به عنوان یکی از دانش آموختگان داروسازی تنها ۳ مرتبه حق شرکت در این تست ورودی را دارید. درصورتیکه بتوانید در آن نمره قبولی را کسب کنید مجاز به ادامه تحصیل خواهید شد. این آزمون با هدف شناسایی میزان تسلط دانش آموختگان رشته داروسازی روی دروس تخصصی طراحی شده است.
ثبت نام آزمون داروسازی
برای اطلاع دقیق از زمان ثبتنام تست جامع داروسازی باید منتظر خبر اعلام شده از سوی سازمان سنجش باشید. حدود ۳۰ الی ۴۰ روز پیش از زمان برگزاری آزمون، ثبتنام آن آغاز میشود. بنابراین اگر قصد شرکت در تست شهریور را دارید باید از مرداد منتظر خبر سازمان سنجش باشید. تاریخ ثبتنام برای داوطلبان اسفند نیز بهطور تقریبی بهمن خواهد بود.
آزمون جامع داروسازی در سال ۱۴۰۱ با آزمون ارزشیابی و ارتقا دانش آموختگان بهصورت یکجا برگزار شده بود. اما برای سال ۱۴۰۲ این آزمون مجددا به شکل جداگانه برگزار میشود. به همین دلیل باید دقت کنید که اشتباهی رخ ندهد و ثبتنام خود را حتما برای تست جامع داروسازی انجام دهید.
برای سایر آزمونهای رشتههای پزشکی و پیراپزشکی علاوه بر خبر سازمان سنجش، باید منتظر ماند تا دفترچه وزارت بهداشت نیز منتشر شود. اما برای این تست، تنها منتظر خبر سازمان سنجش باشید. برای شرکت در آن شما باید تا تاریخ مشخص شده که معمولا ۱۹ مرداد و بهمن است به دانشگاه محل تحصیل یا محلی که توسط سازمان سنجش معرفی میشود مراجعه کنید و ثبتنام خود را به صورت حضوری نیز انجام دهید.
تاریخ آزمون داروسازی و اعلام نتایج آن
آزمون جامع داروسازی ۲ بار در سال و در ماههای شهریور و اسفند برگزار میشود. البته به دلایل مختلف ممکن است تغییرات جزئی در زمان برگزاری این آزمون به وجود بیاید. شما باید منتظر خبر سازمان سنجش برای ثبتنام این آزمون باشید تا با انجام مراحل ثبتنام، بتوانید در زمان مشخص شده در این آزمون شرکت کنید.
هنگام ثبتنام تمامی اطلاعات مورد نیاز برای زمان برگزاری، انتشار دفترچه و همچنین زمان دریافت کارت ورود به جلسه در اختیار شما قرار میگیرد. دقت کنید که حتما در زمان و ساعات تعیین شده برای هر مرحله اقدام کنید تا با کمترین مشکلات بتوانید این آزمون را با موفقیت بگذرانید.
پس از جمعآوری پاسخنامههای آزمون جامع دادویازی، همه آنها در اختیار سازمان سنجش قرار میگیرند. پاسخها بررسی میشوند و نمرات آنها از طریق سایت سازمان سنجش اعلام میشود. مدت زمان انجام این کار نهایتا یک ماه طول میکشد. پس از اعلام نتایج حدود ۳ الی ۴ روز به شما فرصت داده میشود تا نسبت به نتایج یا سوالات آزمون اعتراض خود را ثبت کنید. مجددا بررسیهای لازم صورت میگیرد و نتایج اعتراضها از طریق سازمان سنجش و صفحه مربوطه در اختیار شما قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با رشته داروسازی
منابع آزمون داروسازی
منابع آزمون جامع داروسازی بهندرت دچار تغییر میشوند. منابعی که اکنون برای مطالعه و شرکت در این آزمون در اختیار شما قرار میدهیم جدیدترین منابع اعلام شده از طرف سازمان سنجش هستند. اما شما پس از انتشار زمان ثبتنام، منابع موردنیاز را با دقت مطالعه کنید؛ زیرا ممکن است تغییرات جزئی در آن به وجود آمده باشد.
- فارماسیوتیکس:Aulton’s Pharmaceutics: The Science of Dosage Form Design. The latest edition.
- فارماکوگنوزی: Trease and Evans Pharmacognosy. The latest edition.
Part 5: Pharmacopoeia and Related Drugs of Biological Origin - داروسازی بالینی: کتاب درسنامه جامع درمانشناسی از دکتر غلامی و مجتهدزاده. سر فصلهای امتحانی شامل تفسیر تستهای آزمایشگاهی، کلیات آنتیبیوتیکها،دارو درمانی بیماریهای دستگاه گوارشی (زخم روده، زخم معده)، دارو درمانی عفونتهای دستگاه ادراری، دارو درمانی عفونتهای مقاربتی، دارو درمانی سل، دارو درمانی پنومونی (Community acquired)، دارو درمانی دیسلیپدمی، دارو درمانی پرفشاری خونی، دارو درمانی بیماریهای ایسکمیک قلب، دارو درمانی نارسایی احتقانی قلب، دارو درمانی نارساییهای کلیوی، دارو درمانی صرع، دارو درمانی پارکینسون، دارو درمانی دیابت نوع یک و دو، دارو درمانی آسم، دارو درمانی COPD، دارو درمانی آنمی، دارو درمانی آرتریت روماتوئید، دارو درمانی افسردگی، دارو درمانی اختلالات دو قطبی، دارو درمانی اضطراب، دارو درمانی بیماریهای پوستی (آکنه، آسیبهای ناشی از نور خورشید، پسوریازیس) میشود.
- شیمی دارویی: Foye’s Principles of Medicinal Chemistry. The latest edition. مباحث امتحانی شامل برای این درس شامل فصول:
- Chapter 2: Drug Design and Relationship of Functional Groups to Pharmacologic Activity
Chapter 7: Receptors as Targets Drug Discovery
Chapter 8: Drug Discovery Through Enzyme Inhibition
Chapter 9: Drug Affecting Cholinergic Neurotransmission
Chapter 10: Adrenergic Receptors and Drug Affecting Adrenergic Neurotransmission
Chapter 14: Antipsychotic and Anxiolytic Agents
Chapter 15: Sedative-Hypnotics Drugs
Chapter 17: Antileisure Drugs
Chapter 18: Antidepressant agents
Chapter 20: Central Analgesics
Chapter 28: Adrenocorticoids
Chapter 29:Thyroid Function and Thyroid Drugs
Chapter 31:Nonsteroidal Anti-Inflammatory Agents
Chapter 32: Antihistamines and Related Antiallergic and Antiulcer Agents
Chapter 33:Antibiotics and Antimicrobial Agents
Chapter 37: Cancer and Chemotherapy
Chapter 40: Men’s Health
Chapter 41: Women’s Health میشود.
- Chapter 2: Drug Design and Relationship of Functional Groups to Pharmacologic Activity
- فارماکولوژی: Basic and Clinical Pharmacology. Katzung et al., The latest edition. کلیه فصول این کتاب به جز فصلهای ۵، ۱۶ ،۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۵، ۲۷، ۳۲، ۳۳، ۵۰، ۵۶، ۵۷، ۵۸، ۵۹، ۶۰، ۶۱، ۶۳ برای این آزمون مطالعه شود.
- سمشناسی: Basic and Clinical Pharmacology. Katzung et al., The latest edition.. فقط فصول ۲، ۳، ۱۳، ۱۴، ۲۳ و ۲۴ مطالعه شود.
تمامی سوالاتی که در آزمون جامع داروسازی آورده میشوند از این منابع هستند. به همین دلیل شما با مطالعه دقیق و کامل این منابع میتوانید به تمامی سوالات پاسخ دهید و نمره قبولی را کسب کنید. مطالعه درسنامه جامع برای مباحث گفته شده نیز میتواند در یادگیری و کسب نمره بهتر به شما کمک کند.
سوالات آزمون جامع داروسازی
ضریب تمامی دروسی که برای آزمون جامع داروسازی نیاز است مطالعه کنید یکسان است؛ اما از درس تعداد سوالات متفاوتی طرح میشود. شما باید به گونهای به سوالات طرحشده پاسخ دهید که حداقل نمره ۵۰ از ۱۰۰ را کسب کنید. این آزمون به صورت رتبهای نیست و شما با به دست آوردن حداقل نمره ۵۰، در این آزمون پذیرفته خواهید شد. یک مزیت این ارزشیابی که در کمتر امتحانی مشاهده میشود این است که دارای نمره منفی نیست و شما به صورت شانسی نیز میتوانید به سوالاتی که از پاسخ آنها مطمئن نیستید پاسخ دهید.
تعداد سوالاتی که از دروس اصلی و تخصصی رشته داروسازی در آزمون جامع داروسازی طرح میشود به این صورت است: فارماسیوتیکس ۵۰ سوال، فارماکوگنوزی ۲۰ سوال، داروسازی بالینی ۵۰ سوال، شیمی دارویی ۳۰ سوال، فارماکولوژی ۳۵ سوال و سمشناسی ۱۵ سوال.
دقت داشته باشید که شرکت در این آزمون و کسب حداقل نمره تنها مختص دانش آموختگان رشته داروسازی در ایران نیست. بلکه تمامی افرادی که در ایران و خارج از کشور تحصیل کردهاند اما اکنون میخواهند در ایران مشغول بهکار شوند باید در این آزمون شرکت کنند و نمره قبولی را به دست آورند.
سخن پایانی
در این متن تمامی اطلاعاتی که در رابطه با زمان ثبتنام، زمان برگزاری، منابع و سوالات آزمون جامع داروسازی نیاز بود آشنا شدید. اکنون باید به فکر تهیه کتابهای لازم و شروع مطالعه منابع باشید تا بتوانید در این آزمون نمره ۵۰ از ۱۰۰ را به دست بیاورید. ارتقا تحصیلی شما به این تست بستگی دارد. بنابراین نباید از اهمیت آن غافل شوید؛ زیرا پس از ۳ بار شرکت در این سنجش، امکان شرکت مجدد شما در آن وجود نخواهد داشت.
سوالات متداول
آزمون جامع داروسازی چیست؟
این آزمون مانند سنجشهایی است که برای دانشآموختگان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی برگزار میشود است. اما برخی شرایط برای شرکت در این سنجش وجود دارد.
آزمون ۱۸۰ واحدی داروسازی چیست؟
آزمون ۱۸۰ واحدی داروسازی همان آزمون جامع داروسازی است. دلیل این نامگذاری به دلیل شرط گذراندن ۱۸۰ واحد درسی برای شرکت در این سنجش است.