Shopping Cart

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

آنچه لازم است در مورد آزمون بورد بدانیم

دبیرخانه شورای آموزش پزشکی هر‌ساله در سراسر کشور برای آگاهی از میزان دانش و مهارت‌های افرادی که از رشته‌های تخصصی پزشکی فارغ‌التحصیل شده‌اند، آزمون بورد را برگزار می‌کند. برای قبولی در این آزمون باید منابعی که سوالات آزمون از آن طرح می‌شود، زمان ثبت‌نام، تاریخ برگزاری و زمان اعلام نتایج آشنا باشید تا با موفقیت و بدون دلهره این سنجش را پشت‌سر بگذراید؛ تمامی این مطالب و هر‌آنچه که به شما در این آزمون کمک می‌کند در زیر آورده شده است.

آزمون بورد تخصصی چیست؟

آزمون بورد تخصصی دندانپزشکی و پزشکی به نام آزمون دانشنامه نیز معروف است و برای دانشجویانی که دوره تخصص و فوق ‌تخصص خود را با موفقیت پشت ‌سر گذاشته‌اند برگزار می‌شود؛ برای عضویت در هیئت‌علمی دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی نیز باید حتما از پیش در این آزمون شرکت کرده باشید.

این سنجش هر ساله توسط سازمان سنجش در یک نوبت که شامل دو بخش کتبی و شفاهی است برگزار می‌شود؛ نتایج هر بخش جدا در اختیار شما قرار می‌گیرد و پس از آزمون شفاهی نتیجه کلی سنجش که توانسته‌اید حد‌نصاب قبولی را دریافت کنید یا خیر، اعلام می‌شود.

آزمون بورد پس از اخذ مدرک تخصصی و فوق تخصصی برای دانشجویان همه رشته‌های پزشکی که در داخل یا خارج از کشور تحصیل کرده‌اند، برگزار می‌شود و شرکت در آن پس از گذراندن این ۲ دوره، برای رسیدن به مقاطع بالا‌تر و اشتغال الزامی است. مدرک این آزمون از نظر علمی رتبه بالایی دارد.

شرایط شرکت در آزمون بورد

پیش ‌از ثبت‌نام آزمون بورد، باید از شرایط شرکت در آن آگاه باشید تا بتوانید در زمان مقرر ثبت‌نام خود را با موفقیت انجام دهید. اگر شرایط زیر را نداشته باشید، حتی در صورت شرکت در آزمون، هنگام پذیرفته ‌شدن با مشکل مواجه خواهید شد.

  • حتما باید دوره تخصص یا فوق ‌تخصص شما به ‌پایان رسیده باشد؛
  • دستیارانی که در همین سال شرایط شرکت در این آزمون را داشته‌اند، می‌توانند به‌صورت مشروط برای این آزمون ثبت‌نام کنند. پذیرش این دسته داوطلبان در‌ صورتی ممکن است که پس‌ از قبولی، مدارک پایان دوره خود را ارائه دهند؛
  • کسانی که سال‌های پیش دوره تخصص و فوق ‌تخصص خود را گذرانده‌اند، برای شرکت در این آزمون نیاز به گواهی اشتغال ‌به کار با درج تاریخ دارند؛
  • دستیارانی که شرایط شرکت در این آزمون را دارند، باید یک گواهی از طرف آموزش دانشگاه پزشکی دریافت کرده و آن را ارائه دهند؛

برای شرکت در آزمون باید پیش از زمان ثبت‌نام شرایط را مهیا کرده و مدارکی که برای ثبت‌نام نیاز است را تهیه کنید. برای نام‌نویسی در این آزمون، بازه زمانی مشخص شده است اما بهتر است که این‌کار را در روز‌های اول انجام دهید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره آزمون ارتقا دستیاری

ثبت نام آزمون بورد ۱۴۰۲

اگر شرایط شرکت در آزمون بورد را دارید، اکنون باید منتظر باشید تا در زمان اعلام‌ شده از سمت سازمان سنجش کشور اقدام‌ به ثبت‌نام کنید. طبق آماری که از سال‌های گذشته به‌دست آمده است، تاریخ ثبت‌نام و اعلام آمادگی برای شرکت در این آزمون، ۱۴ مرداد‌ماه است. البته این تاریخ ممکن است دستخوش تغییراتی شود. زمان دقیق آن توسط سازمان سنجش حدود ۴ هفته پیش‌ از زمان برگزاری اعلام خواهد شد.

چگونه ثبت‌نام کنیم؟ ثبت‌نام آزمون بورد تنها به‌صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان سنجش انجام می‌شود. بنابر‌این به درخواست مراجعه‌کنندگان حضوری پاسخی داده نخواهد شد. حدود یک هفته زمان برای ثبت‌نام متقاضیان در نظر گرفته می‌شود. در برخی موارد نیز یک بازه معین را به‌عنوان تمدید مهلت برای جاماندگان در‌نظر می‌گیرند.

بهتر است در روز‌های اولیه که برای ثبت‌نام در‌نظر گرفته‌می‌شود، از طریق مراجعه‌ به سایت سازمان سنجش، قسمت آزمون‌های تخصصی و فوق ‌تخصصی پزشکی، پرداخت هزینه و ثبت مدارک لازم را انجام دهید. محدودیتی برای تعداد دفعات شرکت در آزمون بورد وجود ندارد، اما هزینه آن برای هر بار افزایش خواهد یافت. این هزینه برای آزمون اول ۱۰۰,۰۰۰ ریال، آزمون دوم ۲۰۰,۰۰۰ ریال و برای آزمون سوم ۴۵۰,۰۰۰ ریال است.

مدارک لازم برای ثبت‌نام شامل عکس ۴×۳، صفحه اول شناسنامه، کارت پایان‌ خدمت، مدرک پایان دوره مربوطه و مواردی از این قبیل خواهد بود. برای وارد ‌کردن برخی اطلاعات نیاز به اسکن مدارک دارید. هنگام ثبت‌نام به‌راحتی می‌توانید شهر مورد‌نظر را برای انتخاب حوزه امتحانی مشخص کنید.

زمان آزمون بورد تخصصی ۱۴۰۲

پس ‌از ثبت‌نام باید منتظر اخبار سازمان سنجش باشید تا به‌طور دقیق از زمان برگزاری این آزمون مطلع شوید. منابع مختلفی این خبر را اعلام می‌کنند، اما قطعی‌ترین و مطمئن‌ترین آن‌ها سازمان سنجش است.

هنگام ثبت‌نام برخی اطلاعات گذر‌واژه‌ای که شامل کد‌ملی شما نیز می‌شود، در اختیارتان قرار می‌گیرد که به‌وسیله آن می‌توانید در سایت سازمان وارد قسمت مربوطه شوید و کارت ورود‌ به جلسه خود را دریافت کنید. در این کارت اطلاعاتی مانند زمان دقیق برگزاری آزمون، حوزه امتحانی و ساعت شروع آزمون مشخص شده است.

برای این آزمون معمولا ۲۰۰ دقیقه وقت برای پاسخگویی به سوالات در نظر گرفته می‌شود. بنا‌براین نیاز است که سرعت عمل خود را بالا ببرید تا بتوانید به همه سوالات پاسخ دهید.

این آزمون حدود یک هفته پس ‌از زمانی که برای دریافت کارت ورود‌ به جلسه مشخص شده است، برگزار می‌شود. برای شرکت در آزمون و موفقیت در آن نیاز به مطالعه منابع دارید که در قسمت بعد لیستی از آن‌ها در اختیار شما قرار خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد ثبت نام آزمون دستیاری پزشکی و دندانپزشکی

منابع آزمون بورد تخصصی

برای رشته‌های مختلف نیاز است که منابع متفاوتی را مطالعه کنید؛ بخشی از منابع مورد‌نیاز برای قبولی و پاسخگویی به سوالات آزمون بورد تخصصی به‌صورت زیر هستند.

  • برای رشته اندودانتیکس کتاب Hargreaves K, Berman L. Cohen’s Pathways of the Pulp به‌طور کامل، فصل ۲۰ از کتاب Hargreaves KM, Goodis HE, Tay FR. Seltzer and Bender’s Dental Pulp، فصل ۱، ۲، ۳، ۸ تا ۱۱، ۱۶، ۱۹ تا ۲۶، ۳۱ و ۳۲ از کتاب Ingle JI,Bakland LK, Baumgartner JC. Ingle’s Endodontics مطالعه شود؛ علاوه ‌بر آن کلیه مجلات review مربوط به دو سال آخر پیش از آزمون و مجله‌های Iranian Endodontics Journal، Journal of Endodontics و Iranian Endodontic Journal مطالعه شوند.
  • برای رشته بیماری‌های دهان و فک و صورت کتاب Glick M. Burket’s Oral Medicine و Falace DA, Little J. Dental Management in the Medically Compromised Patient به‌طور کامل، فصل ۱۷ و ۲۱ تا ۲۳ از کتاب White SC, Pharoah M.J. Oral Radiology, Principles and Interpretation، فصل‌های ۲، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ از کتاب Neville B, Damm DD. Oral and Maxillofacial Pathology مطالعه شود.
  • برای رشته دندانپزشکی دو کتاب McDonald J. Dentistry for the Child and Adolescent و Nowak A. Pediatric Dentistry به‌طور کامل، کتاب Andreasen J. Textbook and Color Atlas of Traumatic Injuries to the Teeth به‌طور کامل به‌جز فصل‌های ۱، ۲، ۶، ۷، ۹، ۱۰، ۲۹، ۳۰، ۳۱، ۳۶، ۳۸، ۴۱، ۴۲ و ۴۴، فصل‌های ۱، ۴، ۵، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۵، ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۲۳ از کتاب Garcia-Godoy F, Harris NO. Primary Preventive Dentistry،و فصل‌های ۱ تا ۶، ۹، ۱۰، ۱۲ و ۱۳ از کتاب Bahreman A. Early-Age Orthodontic Treatment مطالعه شود؛ از مقالات و مجله‌ها نیز International Journal Pediatric Dentistry، Journal of American Academy of Pediatric Dentistry، Pediatric Dentistry Journal و journal of Dentistry For Children و Abstract به‌طور کامل، مقالات مربوط‌ به دندانپزشکی کودکان که نویسنده متخصص دندانپزشکی کودکان باشد نیز کامل مطالعه شود.
  • منابع آزمون برای رشته پریودانتیکس همه فصل‌های کتاب Newman and Carranza’s Clinical Periodontology، فصل‌های ۳ تا ۱، ۱۵ تا ۱۸، ۲۰ تا ۲۳، ۲۷، ۲۹ تا ۳۴، ۴۱ و ۴۲ از کتاب Misch C. Contemporary Implant Dentistry، کتاب Lindhe J and lang Clinical Periodontology and Implant Dentistry و کتاب غشاهای سد‌کننده در جراحی‌های رژنراتیو، پریودونتال و ایمپلنت از دکتر مهرداد لطف آذر است که باید به طور کامل مطالعه شوند. مقاله‌های مرور نظام‌مند و متا‌ آنالیز JOP، JCP و European Journal of Oral Implantology که مربوط به ژورنال‌های اخیر هستند نیز مطالعه شوند.
  • برای رشته پروتز‌های دندانی Dawson P. Functional Occlusion from TMJ to Smile Design به‌طور کامل به‌جز فصل‌های ۲۳ تا ۲۸، ۳۲ و ۴۵ تا ۴۷، همه فصل‌های کتاب‌های Misch C. Dental Implant Prosthetics، Taylor TD. Clinical Maxillofacial Prosthetics. Quintessence Pub،Phoenix RD, Cagna D. Stewart’s Clinical Removable Partial Prosthodontics، Rosenstiel S, Land M, Fujimoto J. Contemporary Fixed Prosthodontics و از کتاب Okeson JP. Management of Temporomandibular Disorders and Occlusion همه فصل‌ها به‌جز ۸ تا ۱۳ و ۱۵ مطالعه شوند. مقاله‌ها و مجله‌های Journal of Prosthetic Dentistry، Dental Research Journal، Journal of Dentistry، Journal of Dentistry و JODDD در آخرین چاپ مورد مطالعه قرار بگیرند.
  • برای رشته جراحی دهان و فک و صورت، ۳ جلد کتاب Fonseca R.J. Oral and Maxillofacial Surgery به‌جز قسمت‌های مربوط به تروما و جراحی دنتوآلوئولر، فصل‌های ۵ تا ۸ و ۳۸ تا ۴۱ از کتاب Ghali GE. Miloro M. Peterson’s Principle of Oral & Maxillofacial Surgery، فصل‌های ۲ تا ۵ از کتاب Brunicardi FC. Schwartz’s Principles of Surgery و کتاب Fonseca RJ. Oral Maxillofacial Surgery Trauma به‌طور کامل مطالعه شود. همه مقاله‌ها و مجله‌های Journal of Oral and Maxillofacial Surgery و International Journal of Oral and Maxillofacial Surgery نیز مطالعه شوند.

بیشتر بخوانید: ثبت نام در آزمون پیش کارورزی و معرفی منابع آن

زمان اعلام نتایج آزمون بورد تخصصی

آزمون بورد تخصصی و فوق ‌تخصصی در شهریور‌ماه برگزار می‌شود و در‌صورتی که مشکل جدی به‌ وجود نیاید، هر سال در یک تاریخ معین انجام می‌شود. اما زمان اعلام نتایج با ‌توجه به عواملی مانند تعداد شرکت‌کنندگان متفاوت خواهد بود.

به‌طورکلی حدود ۴ الی ۶ هفته پس از برگزاری آزمون، نتایج اولیه آزمون کتبی از طریق سایت سازمان سنجش منتشر می‌شود. با مراجعه به این سایت و وارد کردن اطلاعاتی مانند کد‌ملی و شماره داوطلبی می‌توانید نتایج را مشاهده کنید. حد نصاب نمره قبولی این آزمون، ۷۰% کل نمره امتحان کتبی و ۷۰% کل نمره امتحان شفاهی است.

پس ‌از اعلام نتایج آزمون بورد تخصصی و غیر‌تخصصی، می‌توانید از طریق شیوه‌ای که در ادامه توضیح داده خواهد شد، برای دریافت نتایج اقدام کنید.

  • سایت سازمان سنجش را از طریق جستجو در گوگل بیابید؛
  • از منوی سمت راست گزینه تخصصی و فوق ‌تخصصی پزشکی را انتخاب کنید. برای دسترسی راحت‌تر به نتایج، سازمان سنجش بخش‌های جداگانه‌ای برای آزمون‌های پزشکی در نظر گرفته است.
  • روی گزینه مربوط به آزمون بورد کلیک کرده و پس از آن به قسمت نتایج آزمون بروید.
  • در کادر مربوطه کد‌ملی، شماره پرونده، شماره داوطلبی و سایر اطلاعات خواسته ‌شده را وارد کنید. نتایج آزمون کتبی برای شما قابل‌ مشاهده خواهد بود.

اگر توانسته باشید در این آزمون رتبه نفرات برتر را کسب کنید، امتیاز‌های ویژه‌ای برای شما در نظر گرفته خواهد شد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید بدون شرکت در دوره طرح، مستقیما برای آزمون فوق‌ تخصص اقدام کنید.

همچنین اگر به نتایج آزمون اعتراض دارید، می‌توانید با تکمیل فرم اعتراض، آن را در مهلت مقرر برای دبیرخانه ارسال کنید.

سخن پایانی

آشنایی با آزمون بورد، زمان ثبت‌نام، برگزاری، اعلام نتایج، منابع ذکر‌ شده برای دندانپزشکی، جراحی فک و دهان و صورت، اندودانتیکس، پریودانتیکس و پروتز‌های دندانی، همچنین شرایط شرکت در آن بخشی از مطالبی بود که در این مطلب برای شما شرح دادیم. شما پس از گذراندن دوره تخصص یا فوق‌ تخصص با آگاهی کامل از این موضوعات می‌توانید نتیجه بهتری از آزمون بورد دریافت کنید. برای یافتن پاسخ پرسش‌های خود در هر یک از موارد ذکر‌ شده، بخش مربوط به آن ‌را مطالعه کنید.

سوالات متداول

آزمون بورد چیست؟

برای سنجش میزان دانش و مهارت دانشجویان فارغ‌التحصیل تخصصی پزشکی هر ساله آزمونی توسط دبیر‌خانه شورای آموزش پزشکی و سازمان سنجش برگزار می‌شود که به آن آزمون بورد می‌گویند.

به اشتراک بگذارید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به دلیل حجم بالای سفارشات، ارسال کتاب های سیب سبز و سیب سرخ از روز شنبه مورخ 1403/08/05 به ترتیب اولویت انجام خواهد شد.